Svartis

Att vara svartsjuk kan nog vara det jobbigaste som finns, och det är dessutom en så stor energibov! Man mår inte bra, och vet inte hur eller vad man ska säga eller göra, man känner sig lite galen sådär..

Men en stor fråga som ni kanske kan svara på, är det samma sak att vara svartsjuk som att känna att man inte kan lita på någon? Eller är det två helt skilda saker?

Och the biggest one, hur gör man för att "bota" svartsjuka??


Kommentarer
Postat av: E

Jag har läst att svartsjuka handlar om låg självkänsla... både när den riktas mot ens partner och mot vänner/övriga. Mot partner pga man är rädd för att man inte duger och att ens partner en dag ska inse det o hitta en bättre. Och mot vänner för att personer med låg självkänsla har ett behov att alltid jämföra sig med andra och det är bara om man anser sig vara "bättre" som man duger, kommer man fram till att de är bättre så blir man missunsam och svartsjuk och tänker "varför ska hon som redan ha allt få det här OXÅ" etc...



Så om man ser till att stärka sin egen självkänsla, lär sig att älska sig själv bara för den person man är, så kommer nog behovet av att jämföra sig med andra och kontrollera sin partner etc att försvinna! Men skilj på självkänsla och själförtroende, det är olika saker! Mia Thörnblom skriver rätt bra om det här ämnet, det har hjälpt mig mkt :)

2011-03-16 @ 21:13:13
Postat av: Anna

sv: Tack för det, hehe. Får se om det stämmer, jag har faktiskt ingen aning :P tänkte bara att det var kul att fråga vad andra anser är svarsjuka, och varför vissa har det :P Tack iaf! ;D

2011-03-16 @ 21:16:43
URL: http://ynkipynki.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0